KOMPOST YAPIYORUZ

10.04.2023 100

BİGEP projemiz kapsamında yürüttüğümüz bahçe becerileri atölyemiz kapsamında ektiğimiz sebzelerimizi güçlendirmesi için kompost yaparak organik atıklarımızı yararlı hale getiriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte kompost yaparak atıklarımızı gübreye dönüştürüp okul bahçemizin toprağı ile karıştırarak kompostumuzu hazırladık. İlerleyen süreçte kompostumuzun işe yararlılığını; bitki yetiştirerek gözlemlemeyi hedefliyoruz.

Yaptığımız kompost etkinliği ile öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmayı, geri dönüştürmeyi, organik atıklardan kullanarak atığı dönüştürmeyi ve yararlı hale getirmeyi, toprağımızı besin açısından zenginleştirmeyi, oluşan organik gübre sayesinde kendi bitkilerimizi yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Etkinliği planlayan ve yöneten öğretmenlerimiz Ayşegül Aksoy ve Canan Kılınç'a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

10-04-202310-04-2023