HAVUÇ FİLİZLENDİRME

HAVUÇ FİLİZLENDİRME

04.04.2023 78

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yapılan "Havuç Filizlendirme" etkinliği kapsamında öğrencilere deneysel bir ortam oluşturarak havuçların filizlenme sürecini gözlemlemeleri sağlanmış ve konu ile ilgili sanat etkinliği yapılmıştır.

Yapılan filizlendirme ve sanat etkinlikleriyle öğrencilerin; ince motor becerilerini geliştirmek, el=göz koordinasyonu geliştirmek, yaratıcı düşünme  becerisini arttırmak, odaklanma süresini arttırmak, bilimsel düşünme yeteneği kazanmasını sağlayarak yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlamak, gözlem ve deney yeteneğini geliştirmek, merak ve sorgulama duygusunu geliştirmek, çevrelerine karşı duyarlı olmalarını sağlamak ve problem çözme becerisi geliştirmek hedeflenmiştir.

Ayrıca bu konu ile ilgili kitaplar incelenerek okunmuş olup öğrencilerin Türkçeyi düzgün kullanmayı öğrenmesini sağlamak, kitap sevgisini aşılamak, yaratıcı düşünmek yeteneklerini geliştirmek, anlatma ve ifade etme becerilerini ve sözcük dağarcığını geliştirmek hedeflenmiştir. Etkinliği planlayan Aslanlar Sınıfı öğretmenleri Ayşegül Aksoy ve Gülay Kavas'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

04-04-2023